Опасности в зимния период

С падането на температурата на въздуха и първите снеговалежи е време да се сетим за всички опасности произтичащи от тях.

snow_roof    Покривът трябва да се почиства редовно от сняг и ледени висулки. Правилото е – всяка сутрин, преди  идването на основната маса работещи. Така самото почистване няма да застраши някой от преминаващите.

Почистването и обработването на основните маршрути за хора и автомобили във и около района на фирмата обикновено не се забравя. Но нека да припомним че внасянето на вода и сняг със обувките на работещите може да направи и ВЪТРЕШНИТЕ подове много хлъзгави – осигурете редовно почистване.

Следете за натрупване на влажен и лепкав сняг по външни електрически кабели, жици ВН и други които могат опасно да провиснат или да се скъсат под тежестта на снега.

Спрете всички външни чешми и фонтани и източете водата от тръбите. Така ще си спестите скъпи ремонти причинени от спукани тръби. При постоянна необходимост от вода навън – поставете нагреватели в или на съответните външни участъци.

нагревател_ВиК    Има варианти за поставяне на нагреватели и на най-често ползваните тротоари и външни стълбища. Така си осигурявате спокойствие, че ще са винаги чисти и сухи.

В момента на пазара има много продукти от този вид и могат да се намерят подходящи решения за всеки конкретен случай.

 

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *